Foto: Torleif Svensson

Malou von Sivers mötte med Dr. Mukwege

Hur kan vi hjälpa Kongos kvinnor och barn?

Konflikten i DR Kongo har pågått länge och landets instabila situation har lett till att kvinnor och barn utsätts för systematiskt sexuellt våld. På sjukhuset i östra Kongo får de som utsatts en möjlighet att rehabiliteras, fysiskt såväl som psykiskt. Bakom sjukhuset står den fredsprisbelönte Dr. Denis Mukwege som har vigt sitt liv åt att ge dessa kvinnor och barn en röst igen.

Den nystartade organisationen Friends of  the Panzi Hospital bjuder nu in dig till en inspirerande informationskväll som förhoppningsvis väcker ditt engagemang. Vi har satt ihop ett spännande program som ger dig en inblick i det viktiga arbetet som sker på sjukhuset. Under kvällen intervjuas Dr. Denis Mukwege av Malou von Sivers, en expertpanel informerar om konflikten och vi bjuder på musik från Kongo. Tillsammans kan vi skapa bättre förutsättningar för Kongos kvinnor och barn. 

Varmt välkommen!

Önskar styrelsen för Friends of the Panzi Hospital

Tid: 13 december 2018 kl. 17:30 – 19:00

Plats: Kvadrat Stockholm, Kungsbroplan 3A

Anmäl dig senast den 29 november