Karolinska Institutet har skaffat fram test för corona och utrustning. Nu behöver vi er hjälp att finansiera köpet och frakt till Panzi-sjukhuset.

Denis Mukwege har utsetts till ansvarig i att hantera Covid-19 i Södra Kivu-provinsen. Rapporter från sjukhuset meddelar nu att antal patienter med viruset ökar, men att de fortfarande inte har någon testutrustning att använda sig av. Vi har tidigare i år lagt upp en video där Mukwege talar om viruset och dess effekt på regionen.

Karolina Institutet (KI) har gått med på att dela med sig av 5 000 tester och qPCR-utrustning för att kunna påvisa viruset i svalget. Detta är kritiskt för att kunna utföra det viktiga arbetet med att begränsa spridningen i regionen.

Testen kostar omkring 600 000 svenska kronor att köpa, vilket tillsammans med analysmaskinen, frakt och övriga kostnader landar på närmre en miljon kronor. I samarbete med Läkarmissionen och PMU har vi med kort varsel lyckats hitta ungefär hälften av denna finansiering. Arbetet pågår fortfarande för att få fram det sista som krävs.

Vi ber er nu därför om två saker:

  1. Var med och gör detta stöd till verklighet genom en extra insättning till vårt 90-konto: 900697-4
  2. Se dig om i ditt nätverk. Vilka företag eller andra institutioner är redo att göra sitt för att möjliggöra detta? Sätt dem i kontakt med oss!

Stort tack för er hjälp!